هنگامی که تعادل و تقارن صورت در حالت طبیعی نیست، بسیاری از افراد به دنبال جراحی پلاستیک برای بهبود این ویژگی ها برای زیبایی بهتر صورت هستند. جراحی بینی از دیرباز برای این منظور مورد توجه بوده است، زیرا بینی بسیار برجسته بوده و به شدت بر شکل و ظاهر صورت تاثیر می گذارد. اما وقتی نوبت به اصلاح ظاهر بینی می رسد، گزینه های دیگری وجود دارد که بسته به نیاز خود می توانید بین جراحی بینی و پروتز بینی و گزینه های غیر جراحی یکی را انتخاب کنید.


پروتز بینی چیست؟

پروتزهای سیلیکونی نوعی ایمپلنت هستند که در طول سالها بهبود یافته اند و می توان آنها دقیقاً به شکل مورد نیاز هر بیمار درآورد. علاوه بر این ایمپلنت های آناتومیکی، از ایمپلنت های سیلیکونی نرم به جای سیلیکون های سختی که پروتزهای سنتی از آن تراشیده شده اند، استفاده می شود و در نتیجه ظاهر و احساس بسیار طبیعی تری دارد.


پروتزهای بینی به دو شکل رایج هستند: L شکل و I شکل؛ با این حال معمولا از ایمپلنت I شکل استفاده می شود زیرا ایمپلنت L شکل دارای نرخ اکستروژن بسیار بالاتری است. در پروتز بینی جزء L ایمپلنت با گرافت های غضروفی جایگزین می شود تا برجستگی و تعریف نوک ایجاد شود و در نتیجه ظاهر بسیار طبیعی تری با کاهش نرخ اکستروژن ایمپلنت ایجاد شود. پروتز بینی سیلیکونی به این دلیل محبوب است که می توان آنها را به راحتی در صورت پوزیشن نادرست، عفونت یا بیرون زدگی برداشت یا جایگزین کرد.

پروتز بینی چیست؟


مزایای پروتز بینی سیلیکونی

✔ آنها را می توان بر اساس خواسته ها و نیازهای هر فرد شکل داد.

✔ سهولت استفاده از مواد از پیش ساخته شده می تواند هزینه های عملیاتی و زمان را کاهش دهد.

✔ چندین بار در طول سال آزمایش شده اند، بنابراین با وجود تحقیقات زیاد در صورت بروز عوارض، پاسخ بهتری را ممکن می سازد.

✔ جراحان معتقدند که پروتز بینی نتایج قابل پیش بینی و قابل اعتمادی را در حین جراحی ارائه می دهد.

✔ امکان حذف و تعویض بعد از پروتز بینی وجود دارد.


معایب پروتز بینی سیلیکونی

• احتمال کمی برای جابه جایی پس از قرار دادن به دلیل عدم یکپارچگی با ساختارهای زیرین بینی وجود دارد.

• آنها در زیر پوست احساس سختی و غیر طبیعی می کنند، به خصوص اگر از ایمپلنت های سیلیکونی غیر نرم استفاده شود.

• در پروتز بینی احتمال عفونت وجود دارد که ممکن است منجر به آسیب بیشتر به ظاهر بینی شود.


جراحی بینی

جراحی بینی یا رینوپلاستی اتولوگ (غضروفی) در صورت نیاز از بدن خود بیمار پیوند می شود و یکی از انتخاب های برتر در جراحی زیبایی بینی محسوب می شود. با توجه به اینکه یک روش جراحی است و خطرات خود را دارد، تقریبا همیشه برداشت مقداری غضروف در طول جراحی ضروری است. در جراحی بینی از طریق دستکاری غضروف موجود و همچنین استفاده از غضروف تیغه بینی، می توان مشکلات متعددی مانند کشیدگی نوک بینی، کوتاهی بینی، افتادگی نوک بینی و غیره را برطرف کرد. با این حال اگر بافت غضروف بینی کافی در بینی بیمار وجود نداشته باشد، جراحان از پیوندهای غضروفی از سایر نواحی مانند گوش برای بازسازی بینی استفاده خواهند کرد.


مزایای رینوپلاستی

✔ کاهش خطرات عفونت زیرا غضروف از بافت خود بیمار برداشت شده است.

✔ کاهش احتمال اکستروژن در مقایسه با ایمپلنت های آلوپلاستیک.

✔ می توان از آن برای بازسازی نوک بینی در جایی که قبلاً آسیب دیده یا برداشته شده استفاده کرد.

✔ ظاهر طبیعی تر و نرم تر در مقایسه با پروتز بینی.

مزایای رینوپلاستی


معایب جراحی بینی:

• با احتمال بسیار کمی گرافت ها ممکن است زیر پوست قابل مشاهده باشند.

• پیوندها می توانند حل شوند.

• احتمال وجود زخم محل اهدا کننده از پیوند.

• تاب برداشتن غضروف روی بینی با فرورفتگی های مشخص، عدم تقارن یا بخش های کج بینی.


هر عمل جراحی و هر نوع ماده ای مزایا و معایب خود را دارد؛ با انجام معاینات مناسب، داشتن شرایط کاندید مناسب و مراجعه به یک پزشک با تجربه و حرفه ای می توان از برخی عوارض و خطرات بعد از یک جراحی موفقیت آمیز جلوگیری کرد. بینی بخش برجسته ای از چهره و هویت ماست، هنگام انتخاب جراح پلاستیک، اکیداً توصیه می شود که با هر تعداد پزشک که می توانید مشورت کنید و دانش جراح در مورد انواع بینی ها را در نظر بگیرید.


تفاوت پروتز بینی و جراحی بینی

پروتز های بینی محصولات مصنوعی هستند که در بینی قرار می گیرند تا اندازه، شکل یا ساختار کلی بینی را تغییر دهند. با این حال، واقعیت این است که اگرچه استفاده از پروتز بینی مزایای زیادی دارد، اما متقاضیان باید خطرات و عوارض احتمالی مرتبط با استفاده از مواد مصنوعی در بینی را در نظر داشته باشند. یکی از اصلی ترین تفاوت های جراحی بینی و پروتز بینی، وارد کردن مواد خارجی به بینی در روش پروتز می باشد که ممکن است خطر ابتلا به عفونت ها و واکنش های موضعی را افزایش دهد. تا زمانی که مواد خارجی در بینی وجود دارد، همیشه خطر عفونت وجود دارد؛ این می تواند 1 سال پس از پروتز بینی یا 20 سال پس از جراحی رخ دهد.


برخی از جراحان برداشتن ایمپلنت با جایگزینی و بازسازی را در فاصله زمانی بعد از پروتز بینی برای جلوگیری از عفونت توصیه می کنند. با اینکه امکان حذف و جایگزینی پروتز بینی برای جلوگیری و رفع عفونت وجود دارد، اما برداشتن آن هم مشکل است و هم ممکن است شکل و ساختار بینی را به شدت تغییر دهد و توانایی فرد برای تنفس را به خطر بیندازد. تفاوت مهم دیگر پروتز بینی و جراحی بینی در کاربرد این دو روش می باشد، معمولا پروتز بینی برای بازسازی ظاهر طبیعی و دلخواه استفاده می شود و برای افرادی که به دلایلی همچون حادثه یا جراحی، بخشی از ساختار بینیشان را از دست داده اند مناسب است. جراحی بینی علاوه بر بازسازی ظاهر بینی، با هدف درمان مشکلاتی همچون انحراف، بسته شدن راه تنفس و داشتن قوز در تیغه بینی بکار گرفته می شود.